perjantai 6. elokuuta 2021

Kesän täydeltä Koronaa

Satuin sattumalta kuuntelemaan vanhan klassikon, joka sopii hyvin tähän päivään; The Clash - The Guns of Brixton(wiki) / Youtube


When they kick at your front door
How you gonna come?
With your hands on your head
Or on the trigger of your gun

When the law break in
How you gonna go?
Shot down on the pavement
Or waiting on death row


Koronapassi, lasten rokotukset ja hesari


Olen monta kertaa kesän aikana meinannut kirjoittaa asiasta, mutta päättänyt antaa asian olla. En ole kokenut tarpeelliseksi rummuttaa samaa pelkoa, jota tässä yritetään jokaiselle tarjota. Uutiset aloitetaan radiossa ja tv:ssä koronakatsauksella, jossa kerrotaan kuinka monella on todettu korona. Onko se tarpeen tiedon jakamisen takia, vai onko se propagandaa?

Kenties isoimpana ajatuksena itsellä tänä kesänä on ollut se, että ollaanko tässä kaikki Kallisen Yrjön sanoin "horkkaunessa" ja ovatko ihmiset heräämässä mihinkään? Missä tulee raja vastaan ja/tai onko sellaista? Näkisin, että me olemme aiemmin tappelemassa maskit vs maskittomat, kuin niitä vastaan, jotka tämän pelleilyn ovat pakottaneet. Itsekin usein huomaan kiroilevan naapurin ajatuksenjuoksulle, kun rokotetut tarvitset passin, jotta toiset rokotetut tietävät, että heidät on rokotettu ja pääsevät ravintolaan.

Tänä kesänä on huomannut, että rokotusten edetessä olen yhä useammin päätynyt keskusteluun, jossa joudun perustelemaan kantaani. En siis koe maskeja tai rokotteita hyvinä asioina, enkä niitä aio käyttää kuin erityistilanteissa. Jostain syystä elän maailmassa, jossa joudun selittämään miksi arvostan koskemattomuuttani ja luotan immunipuolustukseeni. Mikä vielä erikoisempaa, olen käynyt näitä keskusteluja pääasiassa lähimpien tuttavieni/sukulaisten kanssa. Aiemmin kirjoitin jostain Sepästä, joka asiasta kysyi ohimennen kaupassa ja se on ainoa kerta, kun palaute on tullut täysin ulkopuoliselta.

Ikäväkseni keskustelut ovat olleet melko turhia, vastaperustelujen ollessa luokkaa "tekisit sen nyt, jos et itsesi niin X/Y/Z puolesta". Syyllistämisellä maaliin ja kaikille rokote? 

Mietitään miten tämäkin tarina on edennyt: Maskit toimii/ei toimi, rokotekattavuus tarvitsee olla 70% eiku sittenkin 90%, lapset pitää rokottaa, rajojen sulkeminen, baarit on pahin, 11000 tartuntaa päivässä!!!, 2 viikkoa enää, ollaan tässä kaikki samassa veneessä jne. Maalitolpat siirtyvät sitä mukaa, kun uusia keksitään. Seuraavaksi tärkeintä tulee olemaan alle 12-vuotiaiden rokottaminen, koska 2050-luvulla he tulevat olemaan riskiryhmää! (Ps. sota terrorismia vastaan, sota köyhyyttä vastaan, sota huumeita vastaan, sota koronaa vastaan. Mitään näistä ei tulla saamaan loppuun, koska se ei alunperinkään ollut tavoite.)

Viimeisimpänä nyt rokotepassi. Jos minut on rokotettu, niin mitä väliä sillä on, onko sinut rokotettu? Ei mitään. Rokotepassi ei ikinä ollutkaan rokotettuja varten, vaikka he niin ehkä ajattelevat. Mitä väliä pääsenkö rokottamattomana baariin, jos voin tartuttaa kaikki kaupassa ?(Jota ei pitäisi tapahtua jos rokote toimisi, mutta kun ei toimi). Rokotepassin ainoa tavoite tässä vaiheessa on luoda lisää ryhmäpainetta rokottamattomille. Nyt viimeistään on pakko ottaa se rokote! Onneksi ainakin Ranskassa ollaan aloittamassa 3.rokotuskierrosta riskiryhmille...


Suuri osa otti rokotteen kiltisti heti, kun se oli mahdollista. Seuraava askel taisi olla se, että et pääse ulkomaille ilman rokotetta. Nyt pyritään varmistamaan ravintoloilla seuraavat mukaan. Onko matkustelu ja ravintolat, elokuvateatterit ja konsertit ainoat vipuvarret rokotuksia varten? Muissa maissa on käytetty porkkanana rahaa ja jossain varmaan pakotettu. Onko niin, että tähän loppuvat suostuttelukeinot ja sitten luotetaan ryhmäpaineeseen? Ainakin tässä vaiheessa vaikuttaa siltä. Jenkeissä tosin yritykset ovat jo ilmoittaneet rokotuspakosta, jos teet töitä paikan päällä. Eli ainakin osassa töitä näkisin rokotteen olevan pakollinen, Suomessakin taitaa terveydenhuollossa olla.


Passi toki avaa myös paljon mahdollisuuksia pahaan tulevaisuudessa, kuten kaikkien maiden ihmiset samassa tietokannassa. Näinhän varmistutaan, että kaikki on rokotettu! Tai luodaan yksi tietokanta,
johon laittaa kaikki ihmiset ja asettaa jokaiselle oma tagi/id, jolla tietokannasta löytyy. Rokotepassi on jokaisen world government-tyyppisen ajattelijan märkä päiväuni, johon ei ikinä olisi suostuttu ilman Koronaa.


Niin ja miksi tästä edes puhutaan? Tilanne tarkistettu 5.8 (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta)

Tartuntatautirekisteriin* on kertynyt tietoa 984 kuolleesta henkilöstä:

    Kuolleiden mediaani-ikä on 82 vuotta.
    Tarkemmat terveystiedot ovat saatavilla 52 % menehtyneistä. Heistä valtaosalla (yli 95 %) oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

Ja tältä pohjalta ajetaan rokotepassia, jotta voidaan määrtellä ehdot, joilla voit olla paikassa X. (Edelleen, muut on rokotettu, joten mitä väliä?) Muistetaan myös rokottaa lapset ja suositellaan raskaana olevien rokottamista. Onhan tässä vaiheessa kuitenkin kenties jopa 49 ihmistä voinut kuolla ilman pitkäaikaissairautta koronaan Suomessa. Ei ihan 1/vko, ja epäselvää mihin oikeasti ovat kuolleet, mutta yksikin on liikaa! Ja sivuhuomiona sellainen pikkuasia, että suomalaisen miehen eliniänodote on em. mediaani-ikää pienempi, 79,2 vuotta. Naisella odote on 84,5. (Tilastokeskus, syntymä 2019)

Positiivisina puolina on edelleen se, kuinka paljon rokotuksia rummutetaan. Mielestäni se tarkoittaa, että edelleen on monia, jotka eivät tähän pelleilyyn lähteneet. Ja varmasti monet, jotka lähtivät ryhmäpaineessa/koska se on helpompaa (kuten maskin kanssa), ovat alkaneet kyseenalaistamaan koko homman. Loppujen lopuksi se on kaikki mitä tässä voidaan tehdä. Olla se järjen ääni kaiken sekoilun keskellä ja uskoa, että ne kuulevat jotka ovat valmiita.

 




Mutta katsotaan mihin tässä mennään, kyllä se suomalainen tappelee vastaan, kun tilanne lopulta vaatii. Vaikka se ei nyt siltä näyttäisi. Siihen asti toivottavasti joku, jonka tämä piti lukea sai sen lukea ja voimia omaan päätökseen, ihan sama mikä se päätös onkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...