Välillä hassusti sattuu niin, että uutinen X muodostuu maailman tärkeimmäksi asiaksi ja sen ympärille luodaan ihan spontaanisti Instagram-hashtag-liike ja kaikki lehdet kirjoittavat siitä. Jännästi tuo aihe sattuu vielä olemaan sellainen, joka jakaa länsimaista kansaa erilleen. Kuten #metoo, vaikka siinä hyvää onkin. Tai kuten nyt kevät/kesällä:
Instagram on viime päivinä täyttynyt postauksista, joissa on käsitelty naisten julkisilla paikoilla kohtaamaa väkivaltaa tai sen uhkaa.
Naiset ympäri maailman alkoivat jakaa Instagramissa kokemuksiaan hashtagilla #textmewhenyougethome eli "laita viestiä, kun olet kotona" sen jälkeen kun Iso-Britanniassa kotimatkallaan kadonnut Sarah Everard löytyi kuolleena viime viikon keskiviikkona. 33-vuotiaan naisen sieppauksesta ja murhasta epäillään 48-vuotiasta poliisia. Yle
Veikkauksia kuinka paljon tässä liikkeessä on ollut spontaaniutta vs kuinka käsikirjoitettu ollut alusta loppuun?
33-vuotias Everard katosi kävellessään kotiin Etelä-Lontoossa 3. maaliskuuta. Hänen ruumiinsa löydettiin viikko sen jälkeen metsästä noin 80 kilometrin päästä Lontoosta 10. maaliskuuta. Tapaus herätti laajaa huomiota ja vihaa sekä Britanniassa että muualla maailmassa. HS
33-vuotias kuolee 3.3 ja siitä tulee maailmanlaajuinen uutinen ja Instagram-liike? Kuulostaa ymmärrettävältä, muista vaan laittaa se ikä otsikkoon.
Iltalehden uutinen |
IS:n uutinen |
MTV:n uutinen |
Murha on aina hirveä tapaus ja siitä tuleekin uutisoida, varsinkin poliisin ollessa epäilty/syyllinen. Mutta onko keissi lähtenyt hieman laukalle, jos yhdestä kuolemasta tehdään tälläistä viihdettä? Ei, jos se tukee narratiivia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti