sunnuntai 8. elokuuta 2021

Islannin ihme

 Islanti on mielestäni ihmemaa. Siellä uhmataan jo todellisuutta.

Koronarokotusten määrä https://ourworldindata.org/covid-vaccinations - sivun vasemmasta reunasta saa valittua mitä maita tarkastelee. Islannin rokotustaso huikea 75% kahden rokotteen suhteen, joten Korona on siellä varmasti menneisyyttä? Maa kuitenkin täysin eristyksissä muusta maailmasta keskellä merta?

Islannin rokotetilastot 8.8.2021

 Hmm mitäs mitäs... ( lähde).

Islannin tartuntatapaukset.

Vitsit sikseen, tämä näyttää harmilliselta suomalaisen silmin, sillä Islannissa siirryttiin takaisin rajoituksiin ja rokotteen teho ollut siis about nolla.

Islanti poisti kesäkuussa rajoituksensa yhtenä ensimmäisistä maista maailmassa, eikä esimerkiksi turvavälejä tai kasvomaskeja enää vaadittu. Nyt rajoitukset vaativat jälleen metrin turvavälin pitämisen, ravintoloiden sulkemisen kello 24.00 ja maskien käyttämisen sisätiloissa. Kokoontumisten ihmismäärä on rajoitettu enintään 200 henkilöön. (Yle)

Vaikea tuohon nyt enää on perustella rokotetta millään, mutta olisiko ryhmäsuoja, käyrän tasaaminen, hoitopaikkojen varmistaminen, yhteinen hyvä, vakavat tapaukset tai long covid? (Voisiko mitenkään olla, että jos estät ihmisiltä normaalin elämän, niin ihminen masentuu? Ei voi olla, tämä on long covid t.THL. Jään odottelemaan permanent covidia, koska se on seuraava askel.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...