perjantai 20. toukokuuta 2022

Heräilytunnelmia

Hieman lisää ajatuksia "Heräämisestä", aiemmat kirjoitukset aiheesta:
Heraaminen ja Kurinalaisesta polkeutumattomaan


Koen vahvasti, että moni asia selkiytyy siinä vaiheessa, kun ne osaa kääntää kysymykseksi. Silloin tajuaa mitä oikeasti haluaa tietää ja se ohjaa keskittymisen oikeaan suuntaan. Usein vastaus myös löytyy tämän kyselyn seurauksena, oli se sitten ajatuksena, kirjana, nettisivuna, ihmisen muodossa tai jotenkin muuten vain. Läpinäkyvyyden nimissä, tämä idea on tullut muillekin vastaan, nyt kenties vain tarttui omaan ajatusmalliin.

He who asks a question is a fool for five minutes; he who does not ask a question remains a fool forever. – Chinese Proverb.

Knock (and keep knocking) and the door will be opened for you. For everyone who asks (and keeps on asking) receives. He who seeks (and keeps on seeking) finds. To him who knocks (and keeps on knocking) the door will be opened. Matthew 7:7–8Koko herääminen (ilman parempaa termiä) on vahvasti subjektiivinen prosessi ja jokainen läpikäy sen omalla tavallaan. Muutenkin vertaaminen toisiin on yleensä aika tyhjä arpa, vaikka voikin antaa suuntaviivoja. Halusin kuitenkin tästä huolimatta kirjata asioita, joita itselle on noussut mieleen, kun tutkiskelen mitä en tajua tässä tilanteessa. Lukijoille voi toimia listana, jota vilkaista, jos itsellä on samanlaista kokemusta ja/tai kyselee mitä itselle on käymässä. Lista on vajavainen, mutta osa tuntemuksista on mennyt ohi jo kuukausia sitten, enkä koe tarpeellisena tässä hetkessä palata niihin. Tässä listassa siis lähipäivien tuntemuksia ja ajatuksia, sanoitusta on vaikea saada ymmärretäväksi, sillä en itsekään tiedä mitä tässä tarkalleen tapahtuu.


- Mikä ero on energialla, joka tuntuu aaltona, tärinänä, värinänä, huminana?
- Mistä johtuu ajoittainen kipu (esim otsassa) näiden energioiden toimiessa?
- Mikä ero on energialla, joka tuntuu pallona joka tuntuu laajenevan tai supistuvan(esim pään sisällä)?
- Miksi energia tuntuu nousevan vasemman jalan pohjasta, muttei niinkään oikean?
- Mistä se energia sinne jalan pohjaan tulee?
- Mitä eroa jos tunteen energian pallona joka sykkii vs pallona joka tuntuu pumppaavan?
- Mikä määrittää mihin kohtaan tulee aistimuksia ja milloin?
- Onko tarpeen/syytä pyrkiä vaikuttamaan energian kulkuun/toimintaan tietoisuudella, vai antaa mennä omillaan?
- Mikä määrittää kenellä tälläiset tuntemukset alkaa ja milloin?
- Mitä merkkaa, kun tämä värinä muuttuu huminaksi, jonka "kuulee"?
- Mitä merkkaa kun tuntee energian vain aaltoilevana esim otsalla?
- Mitä merkkaa kellumisentunne?
- Mitä merkkaa, kun koko kroppa tuntuu olevan energinen/sähköinen?
- Miksi/miten humina joskus siirtyy esim otsasta rintaan, muttei toisinaan ei?
- Mitä tarkoittaa energia, joka tuntuu säteenä, joka osuu pään päälle?
- Mitä eroa on pään päällä olevalla säteellä, joka tuntuu "vetävän" jotain ylöspäin vs "tarjoavan" jotain alaspäin
- Mitä tapahtuu, kun energian tuntee virtaavan esim jalassa, kuin tuntisi oman verensä?

 Asioita kuitenkin pyrkii käsittelemään loogisesti vasemman aivopuoliskon kautta, mutta koko prosessi taitaa oikean aivopuolen vetämä. Hallittu kaaos kenties hyvä kuvaus. Oma veikkaus on, että itse energia on maskuliininen/vasen/aurinko ja koordinointi/tottuminen on feminiini/oikea/kuu, mutta se siitä. Tästä syystä en tiedä voiko näihin saada selkeää vastausta, joka loogiselle puolelle kelpaisi. Kai sen on pakko olla fiilispohjainen vastaus.

Olen asiaa tähän mennessä yrittänyt tarkistella shakrojen, chi-energian, astraalipuolen kautta, mutta jokainen lähde on tarjonnut tähän mennessä vain uusia kysymyksiä. Onko tässä kyseessä joku energiakeho, astraalikeho, sielu, henkinen puoli vai fyysisen kropan muutos? Mutulla varmaan jossain määrin kaikki edellä mainitut, toki tässä tulee jo seuraava selkeä ongelma vastaan: mitä sanastoa käyttää? En koe, että meillä on ainakaan suomen kielessä sanastoa kuvaamaan tätä koko prosessia ja siihen liittyviä konteksteja ja kokemuksia. Eikä välttämättä tule koskaan olemaan, sillä sanasto liittyy kuitenkin vasempaan aivopuoliskoon ja jokin fyysisten aistien ulkopuolella liittyy oikeaan.

 

 


Vastauksia olen mielestäni osaan löytänytkin, mutta pidän silti mielen avoimena, jos parempi selitys löytyy. Idea "as above so below - as within so without" esimerkiksi selittäisi helposti sen että tämä energia ei tule mistään ulkopuolelta, vaan omasta itsestään. Tähän ideaan uppoaisi myös sydämen energiakenttä, joka ainakin Heartmath-instituutin mukaan kiertää toroidina kropan ympärillä. Mutta tosiaan, polkeutumaton tämän suhteen vielä tässä vaiheessa.

2 kommenttia:

 1. Lainaan tähän Jujua:
  Totuus...kun se tulee ilmi, mä lupaan sulta katkee filmi, olo uninen, valoon astuminen, kylmään veteen kastuminen..iskee kuin tuhat jääpiikkii sun selkään, älä pelkää, ota se vastaan, silmät auki, kokonaisvaltaisesti nauti, se on yhtä säväyttävää kuin sienitrippi yhtä päräyttävää kuin eka bongihitti, ei ollut oikees pukumies vaan hippi, ei pukumies vaan hippi 😂
  "Heräämisestä"sen verran, että mielestäni on ainakin kaksi eri asiaa joita kutsutaan tällä nimellä, ensimmäisenä herätä näkemään maailman rakenteet ja toimintatavat, nähdä maailman hierarkia ja ymmärtää että kaikki liittyy kaikkeen ja sattumalla on hyvin vähäinen merkitys siihen mitä täällä tapahtuu.
  Se rankempi havahtuminen (jota ilmeisesti käyt läpi) paljastaakin tämän maailman todellisen olemuksen, maailma on niin paljon ihmeellisempi kuin ikinä kykenee kuvittelemaan ja ihminen pystyy asioihin jotka tuntuvat mahdottomilta.
  Joskus 35 vuotta sitten kun koin tarvetta venyttää kokemani maailman rajoja ja aktiivisesti piiskasin itseäni"toiselle puolelle" fyysiset ja psyykkiset kokemukset olivat tajunnanräjäyttäviä, toisaalta mitä syvemmälle upposi ihmemaahan sitä vaikeampi oli palata takaisin arkeen ja kaikesta pitää maksaa, tiettyyn pisteeseen asti paluu olisi ollut mahdollista uskottelemalla itselleen että nyt lantussa heittää 😂, mutta jossain vaiheessa tajusin syöneeni sen"punaisen"pillerin ja ja takaisin ei enään pääse. Niitä kokemuksia on vaikeaa avata, koska en minäkään osaa sitä kieltä joilla niistä voisi kertoa. Vuodet vierivät ja elämään tuli muita ihmisiä, myös poppamiehen tarve nykyään ei ole kovin suuri, joten hivutin itseni hiljakseen tänne"normimaailmaan" ja keskityin heräilemään enemmänkin ykkösvaihtoehdon puitteissa😂 edelleenkään ei tosin ole kovin vaikeaa"antaa tuulen puhaltaa lävitseen" ja nähdä maailma sen raa'assa muodossaan, unien hallinnan ja ruumistairtautumiset jätän suosiolla nuorempien huviksi😂
  Onnea valitsemallesi tielle👍

  VastaaPoista
 2. Jujulla on asiaan selkeästi jotain insighttia. Hyvin sanoitettu ja vastaa omiaa fiiliksiä ja sitä mitä olen onnistunut aiheesta muualta tutkimaan. Itsellä ei ihan vuodet riitä noihin kokemuksiin, mutta kelat osuu samoille urille. Paljon on tullut mietittyä miten tasapainoilla kunnollisen kansalaisen ja jonkinlaisen
  astraali-ilmentymän välillä tai miten sisällyttää ne tähän samaan kokemukseen. En usko, että oikea ratkaisu on kuitenkaan hypätä kokonaan toiselle puolelle, kuten itsekin päättelit. Jonkinlaista roamingia varmaan näillä näkymin jatketaan, jossa elämä jatkuu samoilla arkirutiineilla, mutta sivusilmällä voi vilkuilla mitä tähdet kertovat ja onko kasvit hyviä kuuntelijoita. Kiitos tsemistä ja sitä samaa!

  VastaaPoista

Deep fake on täällä!

Hesarissa oli mielenkiintoinen uutinen Deep fake-videoiden käytöstä.     Mietin samaa aihetta 5 vuotta sitten kirjoituksessa ja en ainakaa...