tiistai 3. toukokuuta 2022

Chiron taivaalla

Viime aikoina on ollut erikoinen innostus tutkia Chironia astrologiassa. Kyseinen taivaankappale löydettiin 1.11 1977 mikä lisäsi kiinnostusta entisestään, koska luvut on aina vinkkejä. 


Pluto sensuroitu, mutta kyllä se sinne oikealle kuuluu

Planeetat voi halutessaan jakaa kolmeen: henkilökohtaisiin, sosiaalisiin ja kosmisiin. Tämä pääasiassa kuvaaman niiden merkitystä astrologisissa tulkinnoissa. Pluto esim kiertää täyden rundin 248 vuodessa, joten se on aina tietyssä merkissä suhteellisen pitkään. Tällöin sen merkitystä katsotaan pääasiassa sen suhteen missä huoneessa se on, ei niinkään missä merkissä. 

Henkilökohtaiset "taivaankappaleet": Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus, Mars
Sosiaaliset Planeetat: Jupiter, Saturnus
Kosmiset "Planeetat": Uranus, Neptunus, Pluto

Mielenkiintoinen huomio mitä tästä tuli mieleen on se, että Chiron putoaa juuri tuohon Sosiaalisten ja Kosmisten pallojen väliin. Se siis merkkaa sitä, minkä osaat hyvin muiden suhteen, mutta mikä itsellä on sokea piste. Parantumaton haava, jos näin tahtoo asian nähdä. 

KiertoradatChiron on Kreikkalaisen tarun mukaan kentauri, joka tarinan mukaan osasi auttaa muita, mutta ei pystynyt parantamaan itseään. Haavoittunut parantaja. Chironin isä on Kronos, eli Saturnus, joka sopii myös sen paikkaan Uranuksen ja Saturnuksen välissä. Chironin äiti oli Philyra, joka oli vesi-nymfi (joo kuulostaa syvälliseltä). Kuulostaako Uranukselta? Wikilinkki

Mutta mitäs mitäs. Mitenkäs Kreikassa tiedettiin, että Chironin isä on Saturnus, äiti Uranus jos se löydettiin parisen tuhatta vuotta jälkikäteen? Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vaan tyhmiä ihmisiä.


Ajatus Chironista otuksena, joka on haavoittunut, mutta kenties voi kääntää sen voimavarakseen, sopii myös Tarotin kautta katsottuna tarinaan. Saturnusta kuvaa Paholainen/Torni ja Uranusta Tähti. Ollaan siis manalan puolella ja pimeyden puolelta nousemassa kohti valoa/kevättä ja uutta. Näkyy myös kuvien värityksestä. Sama heikkous/vahvuus-symboliikka tulee vastaan aika usein elokuvissa/sarjoissa. Esim Hercule Poirot on lihava ja vanha, mutta juuri tästä syystä ihmiset kertovat hänelle vahingossa liikaa. Vahvat sotilaat kuvataan vähän tyhminä ja mahtavat velhot ovat yleensä kropastaan heikkoja.

Saturnus/KaurisSaturnus/KaurisUranus/VesimiesEDIT:

Kuten yllä kirjoitettiin, numerot on vinkkejä. Julkaistuani tämän tekstin, huomasin, että tekstejä on tullut kirjoitettua tasan 111. Sattumaa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Deep fake on täällä!

Hesarissa oli mielenkiintoinen uutinen Deep fake-videoiden käytöstä.     Mietin samaa aihetta 5 vuotta sitten kirjoituksessa ja en ainakaa...