torstai 4. marraskuuta 2021

YK:n ilmastokokous ja 33 symboliikka

 Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastokokous pidettiin Glasgowssa, jossa Presidentti Niinistökin piti puheen.


Video Yleltä


Sauli on päässyt Suomen edustajana kertomaan mitä tarkoittaa ilmaston muuttuminen. Tälle ilmaston muutokselle eli Climate Changelle on tehty oma logo (eikö ilmaston muuttuminen (change) ole itsestään selvyys ja täällä ollut tarkoitus jutella lämpenemisestä(warming)? Ehkä change sanaa tarvittiin logoa varten...).


Climate Change = CC eli 33

Erilaisia tapoja yhdistää numerot ja aakkoset löytyy monta, mutta lähes poikkeuksetta niissä C saa arvon 3.

Climate Change = CC eli 33


Climate Change = CC eli 33


Niinistön videon vasemmassa reunassa on nähtävissä kaikkien tuntema YK:n logo, jossa 33 on myös melko vahvasti edustettuna (kuten myös vehnäseppele, joka CC:n logossa näkyy).

YK logo ja 33 ruutua


Tässä on taas kyse siitä, että tägätään logoon kuka maailmassa vetelee naruista. Näitä ei ole tapana kirjoittaa selkeästi paperille vaan enemmänkin symbolisesti tuoda esille niille, ketkä osaavat lukea. Jokaiselle on kerrottu mitä maailmassa tapahtuu ja se on näin ollen itsestä kiinni haluaako siihen lähteä mukaan. Mitään ei pakoteta vaan siihen lähdetään mukaan omasta halusta. Tälläinen vapaudut vastuusta-kortti, jos jossain vaiheessa asiat sattuisivat tulemaan yleisemmin julki.

Vielä syvemmin tarkisteltaessa viimeisin konferenssi on hauska, jos osaa lukea rivien välistä.

Un climate = non-climate

 

Joku vääräleuka voisi väittää, että jo logossa kerrotaan ettei tällä ole mitään tekemistä ilmaston kanssa. Jos englanti yhtään luonnistuu, niin esim reliable/unreliable = luotettava/epäluotettava. Oikein alleviivataan sitä, että ei tässä konferenssissa ole ilmastolla mitään roolia, muuten kuin niille jotka kuuntelevat puheita kirjaimellisesti (lue:kansa). Eihän tuossa ole kuvattuna edes maapallo jos tarkkoja ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...