keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Squid Game ja rituaali

 Pitkästä aikaa tuli katsottua sarja, joka oikeasti avasi verhoa rituaalien takana. Tahdon uskoa, että tämä oli tarkoituksella tai alitajuisesti tehty herättämään ihmisiä, mutta kaikki on aina kaksijakoista. Saattaa toki olla, että sarjassa vaan totuttuun tapaan kerrottiin avoimesti mikä esim Plandemiassa on taustalla ja iskettiin silmää tietäjille. Ettei tämä perustelu jäisi vain luuksi, niin ajattelin kirjoittaa hieman lihaa perusteluina alle, jotka muilta saattoi mennä ohi. Suosittelen katsomaan sarjan jos et ole vielä sitä tehnyt, mutta alta saat tiivistettynä yhtäläisyydet parin viime vuoden rituaaliin.

- Ollaan valmiita antamaan pois omia vapauksia, jotta saadaan turvallisuuden tunne, vaikka se olisikin keinotekoinen. Ostetaan omilla vapauksilla arpa, jolla saattaa voittaa turvallisuutta - oli se sitten rahaa (sarjassa) tai immuniteettia (elämässä).

 

Squid Game-säännöt

- Ketään ei pakoteta mukaan. Se on tärkeintä muistaa näissä rituaaleissa, ketään ei pakoteta mukaan, koska se on sääntöjen rikkomista. Sinulla on aina itsellä päätösvalta siihen lähdetkö mukaan kisaamaan rahasta (sarjassa). Sarjassa voit sopia jonkun toisen tavan, jolla hoidat velvollisuutesi. Elämässä voit vaihtaa kaveripiirin tai työpaikkaa (jos siihen asti mennään), mutta päätät itse otatko rokotteen. Mistäköhän syntyivät alun perin tarinat vampyyreista ja kuinka heidät tulee kutsua kotiin?

Vaihtoehto sille, että et lähde mukaan on tehty mahdollisimman hankalaksi ja tarvittaessa sitä hankaloitetaan entisestään. Olet elänyt itsesi velkavankilaan (sarja) tai vaihtoehtoisesti suurimmalle osalle vankila on muiden hyväksyntä (elämä): I'm with her, All lives matter, elokapina, I'm vacced.

 

Olen yksilö

- Pelin järjestävä organisaatio on täynnä kasvottomia ihmisiä. Heillä on vain oma rooli tehtävänä ja se kerrotaan heille aamulla. Ei vastuuta rajojen yli, ei persoonaa. Voisi melkein sanoa, että heillä on rooli ja maski kannettavana. 

- Organisaation jäsenet eivät saa puhua, ellei heidän esimiehensä puhuttele heitä. "Miten on mahdollista, ettei tälläisestä salaliitosta olisi joku kertonut?". Olisiko syynä, ettei kukaan saa puhua ja tietää vain palapelin osan, josta ylipäätään voisi puhua.

 

Kuvio määrittää arvosi

- Organisaation jäsenet eivät tunne toisiaan ja heidät on numeroitu, heillä ei ole nimeä. Samoin kuin The prisoner-sarjassa, olet vain osa systeemiä, numero 26.

 

Mikä numero sä olitkaan?

- Ihmisillä on sarjassa viivakoodit, joilla heidän henkilöllisyys tarkistetaan, vähän niin kuin passi. 

- Olet lähtenyt mukaan rituaaliin, koska luulet, että joku haluaa sinun parastasi. Et turhaan mieti miksi tai kuka näin tekisi. Jostain syystä täysin random organisaatio haluaa antaa sinulle mahdollisuuden tienata miljoonia?(sarja) Jostain syystä lääketeollisuus haluaa parantaa sinut ja tuhota kultamunia tuottavan kanan? (elämä) 

Sarjassa pelin taustalla on 5 överirikasta miestä, joille normaalielämä ei enää tunnu miltään ja he tarvitsevat jotain enemmän. Todellisuudessa he ovat samalla matkalla läpi elämän kuin sinä, mutta heillä on naamalla kultaiset maskit.


- Rituaalin on laittanut pystyyn ja naruista vetelee koko ohjelman heikoin yksilö. Hänellä ei ole voimia tehdä juuri mitään, mutta hänellä on resurssit, aikaa ja halu tehdä jotain ihan uskomatonta. Hän haluaa tarjota superrikkaille jotain, mitä he eivät ole ennen kokeneet. Tietyn pisteen jälkeen normielämä ei vain tunnu miltään. Ja rituaalin suorittavat nimettömät numerot, jotka vain tekevät osansa. Ilman vastuuta.

 Viimeisimpänä: 

Squid Game peliin osallistuneiden pitää allekirjoittaa sopimus, jossa on kolme kohtaa. 

  1. Et saa lopettaa pelaamista
  2. Pelaaja, joka kieltäytyy pelaamasta eliminoidaan
  3. Peli voidaan lopettaa, jos enemmistö on samaa mieltä

Siitä miettimään käytännössä mitä tämä tarkoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...