tiistai 6. huhtikuuta 2021

Maksan 3 vapautta 2 turvastasi

Vuosia takaperin viittasin tekstissä kohtaan elokuvasta Revolver. Tuntui oudolta katsoa tuo pariminuuttinen uudestaan ja huomata, kuinka täydellisesti se taas kerran sopii aikaamme.



 

Ei kovinkaan yllättäen kyseinen kohtaus pyörii shakkilaudan ympärillä, korostaen sitä, että valkoisilla nappuloilla on tietäjät ja mustilla "pelinappulat". Ja alleviivaten sitä, että tässä ollaan pelissä, jossa kortit on esillä jos osaa katsoa.

Muutama sitaatti yllä olevasta:

"You do all the hard work, I just help you along."
- Muutaman viikon syötetään kansalle ideaa siitä, että maskit pelastavat maailman ja kaikki huutaa niiden perään. EES-blogissa tästä kirjoitettiinkin ja itse otin kopin niiden perään huutajasta.
Hallitus voi kohta perustella pakkoa sillä, että "kansa vaati saada maskipakon" eivätkä ole väärässä.


"The art is for me to feed you pieces and make you believe you took those pieces, because you are smarter and I am dummer."
- Muistatteko viimeisten kuukausien uutisoinnit tyhmistä salaliittoteoreetikoista, jotka uskovat valheita. Ja siitä kuinka viisaat ihmiset suojautuvat koronalta, eivätkä usko valheita? Tässä pointissa on se erittäin hieno ominaisuus, että jos uskot asian X "koska olet viisas" niin mitä tarkoittaa jos joudut vaihtamaan mielipiteesi siitä? Eli et vaihda.


"The more control the victim thinks he has, the less control he actually has."
- Virus on näkymätön, testeillä vaikea löytää, tappava ja rokote ei sitä estä. Mutta yhdessä me voitetaan se triplamaskilla ja rokotteilla! I'm with her!

"You toss the dog a bone. Give them a little bit of what they think they want."
- Ja tähän perustuu koko koronapelko. Anna mulle turvaa, vaikka sitten maskin avulla. Pakota mut pysymään kotona. Älä anna muiden antaa mulle viruksia. Suomessa maksetaan turvaa vapaudella
ja sitä tulevaisuutta en halua.

"The bigger the trick and older the trick, the easier it is to pull. Based on 2 principles:
They think it can't be that old or they think it can't be that big, for so many people to have fallen for it."

- Eikai kukaan voisi tehdä niin suurta huijausta, että koko maailma on siinä mukana? Tätä perustelua käytti mm. tieteilijä Jari Tervo kolumnissaan pääsiäisenä.

"Eventually, when the opponent is challenged or questioned, means the victims investment and thus his intelligence is questioned. No one can accept that. Not even to themselves."
- Määrittele kognitiivinen dissonanssi

"You will always find a good opponent in the last place you will ever look."

- Kukaan ei pakota pysymään kotona. Kukaan ei pakota käyttämään maskia. Kukaan ei estä sua tapaamasta ihmisiä. Kukaan ei estä opiskelemasta ja tutustumasta itseensä. Tämä on ollut
jokaiselle henkilökohtainen testi ja mahdollisuus kasvaa. Sen voi käyttää tai odottaa seuraavaa paikkaa.


"You can only get smarter by playing a smarter opponent."
Ei tälläistä kampanjaa olisi puskettu täysillä läpi, ellei vastapuolella oltaisi peloissaan jostain, pakon edessä tai tehty virhe. Ehkä tässä aletaan olla pisteessä, jossa tarpeeksi moni näkee maskin taakse ja näin ollen peli vaikenee. Nyt vaan peli jatkuu vaikeampana ja kovemmilla panoksilla ja itse ainakin olen iloinen, että asiat eskaloituu. Munakas vaatii rikottuja munia ja kuten aina, hyvät ajat seuraa vaikeita aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...