perjantai 27. marraskuuta 2020

Vaakuna ennustuksena

Tuli tämän viikon tiedotustilaisuutta katsellessa vastaan Suomen valtiovarainministeriön logo, joka on luonnollisesti myös Suomen vaakuna.






Tämän bloginkin lukijat varmasti ovat aika tietoisia siitä, mitä Leijona kuvaa, ja ovat siihen monasti törmänneet. Leijona-tähdistön vallitseva planeetta on aurinko ja se on melko ylivoimaisesti edustettuna taiteessa. Logosta tekee mielenkiintoisemman se, että Leijona on jostain syystä esitetty tässä logossa 2 miekan kanssa, toinen pään korkeudella ja toinen jaloissa. Tarotissa tätä kuvaisi Miekkojen 2. 



Tausta kuvaa Suomen saaristoa aika hyvin


Miekkojen 2:ssa on nainen, jonka silmät on peitetty ja taustalla kuu. Maisemana on Suomen oloihin tuttu saaristo ja nainenkin vaikuttaa tutulta. Numero 2 on yleensä selkeä viitaus dualismiin ja vastakohtiin, olisiko tällä kertaa? 


  1. Aurinko ja kuu. 
  2. Maskuliinen leijona ja feminiininen nainen.
  3. Seisova leijona vs istuva nainen (aktiivi vs passiivi)
  4. Aurinko tarkoittaa valoisaa ja kuu näkyy pimeällä. Tätä painottamaan naisella silmät sidottuina.


Lisää tutkittavaa vaakunasta löytyy leijonan hännän muodostamasta numerosta 8. Sama kahdeksikko joka nähdään Tarot-kortissa Voima, naisen pään päällä. Onko tämä viittaus kortin numeroon 8 ja näin ollen aurinkoon vai naiseen ja täten vastakohtien yhteys halutaan nostaan selvemmin esille? 



Miekkojen 2 on Tarotissa nimeltään Rauha. Kortti kuvaa rauhassa odottelemista, hötkyilin välttämistä. 2 miekkaa myös viittaa informaation saamiseen kahdelta suunnalta, kenties siinä välissä tasapainoilemisesta. Oman pakosuunnitelman varmista ja sitä, että annetaan muiden tehdä päätökset ensin.

Äkkiseltään kuulostaisi, että miekkojen 2 kuvaa Suomea aika hyvin. Neuvostoliitto/Venäjä vs Saksa/Länsi on ollut aika määrittävä tekijä kaiken suhteen tässä maassa. Ketään ei haluta suututtaa. Isoin uutinen on se, että joku on kehunut suomea tai ulkomailla ollaan lehdessä. Mutta siitäkään ei haluta huutaa liikaa, ettei toinen naapuri suutu. Onko vaakuna luotu vihjeeksi niille, jotka osaavat etsiä vai sattuman kauppalla valikoitunut Suomelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...