sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Poppy

HS:n Nyt-liitteessä oli juttua Poppysta.Artisti on ollut "kuuluisa" jo jonkin aikaa, mutta nyt on varmaankin hyvä aika kirjoittaa tästä, sillä Suomen lehdetkin hänestä kirjoittavat. Erilaisia teorioita Poppyn ympärillä on ollut monia, ja pari videota katsottua se ei ole ihme. Ilmapiiri videoilla ahdistava ja sisältöä on vähemmän kuin tässä lauseessa. Jostain syystä kuitenkin videot saavat katsojia ja niistä keskustellaan paljon. Osa toki selittyy sillä, että tutkitaan jotain outoa ja linkitellään tutuille videota, mutta on siinä väkisinkin jotain muuta mukana.

I'm Poppy

Tämän artikkelin kohdalla olisi kiinnostanut ihmisten kommentit, mutta niitähän ei Nyt-liiteessä ole tarjolla. Samasta syystä kuin Demokratian toimimattomuus, ihmisillä on väärät mielipiteet.

"Videoita pitää vain katsoa tarpeeksi paljon, että niiden käsittämättömästä tunnelmasta saa kiinni. Sitten Poppya joko alkaa fanittaa – tai keksii itselleen muuta tekemistä. Yllättävän moni on päätynyt ensimmäiseen vaihtoehtoon. Poppylla on oma intohimoinen fanikunta, joka kutsuu itseään ”Poppy Seedseiksi”. Redditissä Poppylle on omistettu oma osionsa."

"Uransa Pereira aloitti vuonna 2014 muutettua Los Angelesiin ja tutustuttuaan Titanic Sinclair -nimeä käyttävään sometaiteilijaan, jonka oikea nimi on Corey Mixter."

Pari kertaa olen yrittänyt ylläolevaa videota katsoa, mutta 10 minuuttia tuota ei kerralla kestä. Ehkä siksi en saa "niiden käsittämättömästä tunnelmasta kiinni".Sinclairin sivut ovat myös mielenkiintoiset ja hiiren osoittimena toimiva kolmio silmällä on kiva lisä. Hänen huumorintaju on lisäksi hyvää luokkaa, joten siitäkin pisteet.
En lähtisi nyt suoraan huutamaan salaliittoteoriaa tämän duon kohdalla, vaikka artikkelissa sanottiinkin, että niin on tapahtunut. Voi olla hyvin mahdollista, että siellä on jotain taustalla, mutta mahdollisesti ei. Tämän hetken tiedoilla en siitä osaa tarkemmin sanoa, pitää seurata lisää jatkossa. On toki outoa, että parissa vuodessa kaksi tuntematonta henkilöä luo artistin, jota mainostetaan suuresti, joka on Ke$han lämppärinä ja joka kiertää maailmaa.

Enemmän tässä uutisessa ja koko henkilössä ihmetyttää ihmiset, jotka näitä videoita seuraavat. EES kirjoitti hienon tekstin Helvetistä ja ihmisen tutustumisesta omaan varjopuoleensa. Täälläkin samasta aiheesta olen usein kirjoitellut ja tämä uutinen muistutti taas, että voisi kirjoitella lisää.

Jotenkin tuo itsensä tutkiminen ja hyväksyminen on vain pakko saada vältettyä. Jos ei viina, huumeet tai jatkuva työskentely ole sinun hommasi; voit myös kokeilla uppoutua pelimaailmaan, sarjoihin tai Poppyn videoihin. Tulevaisuuden taivas on virtuaalitodellisuus. Lääkket on myös hyvä tapa välttää itsensä kohtaamista. Pick your poison.

“Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
- Leo Tolstoy

On entistä helpompaa irtautua omasta todellisuudesta, jos pakokeino on jossain määrin erilainen kuin oma ympäristö. Erilaiset piirretyt varsinkin Japanista ovat nostaneet suosiotaan monta vuotta ja Anime on länsimaissakin jo melko tunnettua. Poppy sopii hyvin tähän kategoriaan, olemalla tarpeeksi vahvasti poissa tästä todellisuudesta.

"Videoidensa perusteella Poppy vaikuttaa luodulta hahmolta, taideprojektilta, meemiltä... englanninkielisissä artikkeleissa häntä kuvataan sanalla ’gimmick’, jolla on totuttu kuvaamaan nimenomaan keinotekoisesti luotuja hahmoja tai persoonia."


"In a social media age, in which people’s private selves are receding in favour of their public personas, Poppy has no private persona whatsoever: only a public one engineered for audiences’ entertainment."
https://www.theguardian.com/technology/2017/dec/11/poppy-youtube-meme-pop-sensation-titanic-sinclair-moriah-pereira

Ai Poppy "vaikuttaa" luodulta hahmolta videoidensa perusteella? Mitäköhän tähän taas kommentoisi. Poppy Seeds-fanit taas tuovat hienosti esille tarpeen kuulua johonkin ryhmään. En ole yksilö, anna minulle ryhmä, joka minut määrittelee. Vielä jos sen voisi nimetä, niin tiedän varmasti mihin lokeroon kuulun. Jos tulee hetki, jolloin alan ajattelemaan itse, voin siirtyä oman ryhmäni sivuille tarkistamaan mitä tulisi ajatella. Ja voin toki katsoa Poppya syömässä hattaraa.

Vapaa-ajallaan saa ja pitää toki tehdä juuri sitä mikä parhaalta tuntuu. Ei edellä mainitut pakokeinot ole tietenkään kiellettyjä. On kuitenkin vissi ero siinä, otatko vaikka oluen illalla ja katsot jotain mielenkiintoista rentoutuaksesi päivän hommista, ja siinä onko olut ja sarjat sinun päivän homma. Viihteen ei tulisi olla tapa päästä pakoon omaa elämää ja itseään jatkuvasti. Joskus hengähdystauko tekee hyvää, mutta johtaa melkoiseen patoumaan pidemmällä tähtäimellä. Nelosolut kaupoissa ei tule tuhoamaan suomalaisia, sen tekevät ihmiset itse omilla päätöksillä, riippumatta siitä mitä kaupasta saa. Toisaalta se olisi varmaankin hieman vaikeampi keskustelu, kuin paras mahdollinen prosenttimäärä alkoholia kaupan hyllyltä.

Poppy on hahmona mielenkiintoinen, kuten myös Titanic sen taustalla. Jatkossa mahdollisesti kirjoitellaan parista vielä lisää, mutta tällä kertaa pitäydytään omissa valinnoissa. Uusi vuosi ja samat lupaukset. C.G.Jung puhui paljon "varjominästä" ja sen kohtaamisesta, jonka avulla ihminen voisi oppia tuntemaan itsensä:


"Your vision will become clear only when you can look into your own heart. 
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes. "
- Carl Jung


"Man's task is to become conscious of the contents that press upward from the unconscious. "
- Carl Jung

Aika vähän löytyy muualtakaan tieteen tai filosofian saralta henkilöitä, jotka näkisivät ihmisen kehittymisen kannalta tärkeinpänä asiana  kuulumisen oikeaan sosiaaliseen ryhmään. Tai fanittamisen tai sisällöttömien videoiden seuraamisen. Know thyself taitaa olla lähempänä yleistä mielipidettä. Toinen asia on sitten, haluaako tässä asiassa mennä massan mukana ja uskoa yleiseen mielipiteeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Buddhalaisuus parantamassa maailmaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005829858.html "TIIBETIN hengellinen johtaja Dalai lama on nyt myöntänyt tietäneensä buddhal...