keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Vaikea valinta otsikon suhteen

Edelliseen kirjoitukseen liittyen lueskelin viinan trokauksesta ja mietin olisiko siinä kirjoituksen aihetta. Lopulta päädyin alla olevaan uutiseen.
Enemmän kuin itse kirjoitus, silmään pisti tämän tekstin pohjalta löytyneet linkit, jotka (ymmärtääkseni) liittyvät aiheeseen.

Jotenkin tuntuisi sopivalta linkittää tähän kohtaa uutinen nelosoluesta, joka on kuitenkin laillistettu 1.1 ja tämä uutinen julkaistu 4.1. Ja noin alkoholista puhuttaessa sopisi aiheeseen jossain määrin hyvin. 
Uutisessa hieman mietityttää otsikon tarkka luku. Ei esimerkiksi "lähes 350", tai vaikka "jopa yli 300" tai miten olisi "satoja rikosilmoituksia"? Tällä voisi houkutella kuitenkin lisää lukijoita. Hesari väittää, ettei se toimi kuten klikkisivustot ja jokainen tämän saa toki uskoa. Tällä hetkellä 3 luetuinta uutista sivustolta:

Esimerkkejä uutisista, jotka eivät tavoittele klikkejä.

Mielestäni nuo hieman kallistuvat klikkauskalasteluun, mutta myönnän olevani erehtyväinen. Jos nyt kuitenkin mennään sillä ajatuksella, että tässä on tarkoituksella jätetty luku näkyviin, niin syy olisi melko helposti selitettävissä EES-blogilta lainatusta kirjoituksesta:

LA Times
"I have studied the 332-page plan in detail, and it is worse than I imagined," he said.

FOX
"In a statement released Friday, Pai lamented the fact that the 332-page plan, which he tweeted a picture of himself holding next to a picture of Obama, won’t be released to the public until after the commission votes on its implementation later this month."

Washington Times
"Reinforcing the suspicion that every American should have about this unprecedented action is the fact that Mr. Wheeler is keeping the 332-page document outlining his plan secret from the American public."

Detroit News
"But until the commission reveals the 332-page plan to the public after voting on it, no one will know for sure."

Daily Mail
"Republican commissioner Ajit Pai pushed back on the decision today by holding a press conference to disparage the FCC's 332 page 'secret plan' to take control of the Internet that he cautioned would bring about 'adverse consequences to the entire Internet economy.'"

NY Post
"As bad as this is on the merits, even worse is how the public will learn the details. The answer is it won’t, at least until it is too late — because the FCC isn’t releasing the full copy of its 332-page Net-neutrality assessment until after the commissioners vote on it later this month."

"Miksi dokumenttia ei ole nimetty näissä uutisissa sen sisällön mukaan, kuten vaikka "internet lakiuudistus" tai "sensuurisuunnitelma"? Onko dokumentin sivujen määrä tärkeämpää kuin dokumentin sisältö tai aihe?

"On - silloin kun kyse on symboliikasta

"Luku 332 on numerologinen symboli. Siinä on luvut 33 ja 32 - kaksi korkeinta vapaamuurariastetta, joita kutsutaan termillä vapaamuurariprinssit."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Buddhalaisuus parantamassa maailmaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005829858.html "TIIBETIN hengellinen johtaja Dalai lama on nyt myöntänyt tietäneensä buddhal...