lauantai 19. elokuuta 2017

Symboliarvo


Helsingin Sanomista tällä kertaa uutinen, josta löytyy muutama mielenkiintoinen kohta.

"Hukumme kuvien tulvaan, mutta visuaalinen lukutaitomme ei ole kehittynyt samassa tahdissa. Ja juuri sen puolesta Gallen-Kallela-Sirén vetosi.
Kuva on tehokkain propagandaväline. Sitä käyttävät maailmanpolitiikan hyvät, pahat ja rumat. Putin poseeraa ilman paitaa, Trump on perustanut oman tv-kanavan, ja Kim Jong-un öykkäröi ydinohjuksilla.
Obama ei tarvinnut omaa tv-kanavaa, sillä hänellä oli Pete Souza, joka otti Obamasta presidenttivuosien aikana pari miljoonaa kuvaa. Vallan kulisseissa otetut kuvat rakensivat mielikuvaa inhimillisestä presidentistä enemmän kuin puheet ja teot. Se oli nerokas propagandaoperaatio."

"Keskiviikkona 5. maaliskuuta vuonna 2014 videopalvelu Youtubeen ladattiin tuhansia tunteja materiaalia, kuten kaikkina muinakin päivinä: kotivideoita, vanhoja mainoksia, tv-sarjoja.

Videoiden seassa oli lyhytfilmi, jonka nimi oli Most Shocking Second a Day. Se kuvaa lontoolaisen pikkutytön Lilyn elämää yhden vuoden ajan."

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005322879.html


"Most Shocking Second a Day"-video Liittyy SaveTheChildren-järjestöön. Symboliikan järjestön logon silmästä ja sen liittymisestä lasten pelastamiseen saa jokainen tulkita henkilökohtaisesti.


For the children as always


Mielestäni tärkein kohta:
"Hukumme kuvien tulvaan, mutta visuaalinen lukutaitomme ei ole kehittynyt samassa tahdissa."

Tämä on pelottavan totta. Michael Tsarion puhuu symbol literacysta. Eli siitä, että osataan lukea symboleita. Carl Gustav Jung puhui siitä kuinka unet kertovat meille asioita symbolien avulla. Tämä hesarin artikkeli ei varmasti oltu tarkoitettu puhtaasti sitä kohtaan, mutta toimikoon siltana.

"Thou shalt not make unto thee any graven image" is an abbreviated form of one of the Ten Commandments which, according to the Book of Deuteronomy, were spoken by God to the Israelites and then written on stone tablets by the Finger of God."
https://en.wikipedia.org/wiki/Thou_shalt_not_make_unto_thee_any_graven_image

Pahoittelut, mutta taas kerran asia, jota ei voi avata. Täytyy vain muistaa, että kuvat on kielletty, koska Jumalan sana.

Kenties suurin syy monelle omista artikkeleistani on se, että ihmiset pyrkisivät katsomaan itse uutisen taakse. Mistä tahansa tapahtumasta voi kirjoittaa uutisen, mutta miksi valita juuri kyseiset sanat kyseiseen artikkeliin? Miksi pyrkiä rakentamaan hotelli, joka on 33.kerroksinen ja jonka huippu on katkaistu muusta tornista ja julkisivu on musta-valko(-harmaa)? Kyseistä hotellia yritettiin alunperin rakentaa 33.kerroksisena, ja lopulta 16.kerrosta meni läpi.

Aiempi vahinko-osuma Tarotin kortista 16

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000004842283.htmlhttp://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/444574-jatkasaaren-tornihotelli-avautuu-kisa-ravintola-asiakkaista-kiristyyTorni

"Jätkäsaareen rakennettavan 16-kerroksen Clarion-hotellin peruskivi muurattiin keskiviikkona iltapäivällä."
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/295068-helsinkiin-tornihotellin-rakentava-norjalaismiljonaari-hotelli-on-muutakin-kuin


En tarkoituksella kirjoita kaikkia artikkeleita ihan loppuun asti (joskus tarkoituksella, joskus saamattomuutta). Haluan, että kiinnostunut ihminen lähtee itse tutkimaan ja tekee omat päätöksensä. Edellisessä tekstissä toin esille Tritonin nimen tulevan kreikkalaisten jumalasta. Huomasitko yhtäläisyyden Dagon Jumalaan ja esimerkiksi katolilaisuuteen?


Olen myös ensimmäinen myöntämään, että nykyään löytyy jo kirjoituksia, joissa kyseiset asiat on käsitelty paljon paremmin, kuin mitä itse osaisin. Tästä syystä näen parempana ratkaisuna tuoda esille "vahinkoja", joiden pohjalta jokainen voi halutessaan etsiä lisää tietoa. Esimerkkinä alla kaksi tekstiä, joista tarjolla lisää tietoa Dagonista:
http://saturnuskultti.blogspot.fi/2009/11/paavi-pakanajumalat-ja-babylonialainen.html
http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/03/aton-kultti-osa-18-tuplaristi-ja-kala.html

Ja en todellakaan esitä, että itse huomaisin kaikki nämä yhtäläisyydet. Näiden asioiden opiskelu on jatkuva projekti. Olen vain iloinen, että niin moni ihminen on kiinnostunut näistäkin asioista ja jaksaa kiinnittää huomiota niihin. Ja toivottavasti tätä kautta saan tuotua uutta näkökantaa heille, joita asia kiinnostaa.

Ja luonnollisesti "paras" kohta lopuksi ensimmäisestä artikkelista:
"Muistelin, mitä joukkoälyn tutkija Stefana Broadbent sanoi 10X-kirjassa puhuessaan uusista digitaalisista kuiluista. Nyt kuilu erottaa ne, joilla on varaa aitoihin kokemuksiin, kuten konsertteihin tai lomamatkoihin – ja ne, jotka kokevat maailman vain ruutunsa välityksellä."

Aito kokemus = lomamatka. Tervetuloa Teneriffalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Buddhalaisuus parantamassa maailmaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005829858.html "TIIBETIN hengellinen johtaja Dalai lama on nyt myöntänyt tietäneensä buddhal...