perjantai 11. elokuuta 2017

Berner yksityistäisi

Lue ensin kiirettä sairaalassa teksti.

Harmillista, mutta melkoisen ennalta arvattavissa.

Liikenneministeri Berner: ”Henkilöjunaliikenne avataan kilpailulle asteittain vuoteen 2026 mennessä” – VR pilkotaan neljään osaan

”Junaliikenne avataan kilpailulle asteittain vuoteen 2026 mennessä käyttöoikeussopimuksien kautta. Kilpailu ei avaudu avoimella pääsyllä markkinoihin, vaan valtio kilpailuttaa [junareiteille] käyttöoikeussopimuksia, joihin sisällytetään velvoite- ja ostoliikennettä”

"Yhtään yksityistämistä ei tapahdu, valtion omaisuutta ei myydä, raidepaketti pyritään toteuttamaan tässä samassa yhteydessä vaiheittain. VR:n lisäksi syntyy kolme erillisyhtiötä, henkilöstön asema siirrossa turvataan"

En junaliikenteestä ihan liikaa tiedä, mutta toivon ettei kukaan usko, että "yksityistämistä ei tapahdu" tai että "sopimuksiin sisällytetään velvoiteliikennettä". Suora yksityistäminen ei vain ikävä kyllä mene suoraan läpi ja näin ollen on pakko myydä asiat ihmisille pienissä paloissa. Kyllä ne sopimukset ja/tai päätökset voidaan kiertää siinä vaiheessa, kun ollaan saatu hyvin toimivat ja halvat junat yksityisten puolesta. Fun Fact: asia julkistettiin viikolla 32.

Bernerhän ehti jo aiemmin vihjata hieman samaan suuntaan autoilusta:

"Liikenneministeri Berner: Väylien yhtiöittämisen jälkeen autoilijaa laskuttavat tien käytöstä vakuutusyhtiöt, teleoperaattorit ja autokauppiaat"
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005020027.html


Ministerillä on onneksi aikaa myös lastensairaalalle, ei ole mukana ainoastaan julkisuuskuvan vuoksi:
"Lastensairaalan vuokraksi noin 3,5 miljoonaa vuodessa
HUS puolestaan vuokraa lastensairaalan tarvitseman määräalan Meilahdesta Kiinteistö Oy Uusi Lasten sairaala –nimiselle osakeyhtiölle. "
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/stub-872

"Berner valittiin kesäkuussa 2012 Uusi lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen puheenjohtajaksi."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Anne_Berner

Lisätietoja lastensaairaaloiden pienistä ongelmista:
http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2016/12/pedofiilisymbolit-ja-lastensuojelu-osa_19.html


Bernet ehti myös kokeilla veroparatiisiyhtiössä työskentelyä:
"Ministeri Berner mukana veroparatiisiyhtiössä
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner oli pitkään hallituksen jäsen luxemburgilaisessa yhtiössä."

"Luxemburgilaisen yhtiön kautta hallinnoidaan ruotsalaisen parkettivalmistaja Kährsin omistuksia. Berner toimi vuosina 2010–2013 suomalaisen parkettivalmistaja
Karelia-Upofloorin hallituksen jäsenenä."

"Kährs ja Karelia-Upofloor fuusioituvat loppuvuodesta 2012. Uuden yhtiön suurimmaksi omistajaksi nousi pääomarahasto Triton, joka omistaa konsernin emoyhtiöstä Kährsistä 61 prosenttia. Fuusion jälkeen Berner aloitti hallituksen jäsenenä ruotsalaisessa Kährsissä sekä luxemburgilaisessa holdingyhtiössä."

"Pääomarahasto Triton omistaa Suomessa suuren terveysalan yhtiön Mehiläisen sekä Suomen Lähikaupan, jonka päivittäistavarakauppoja ovat Siwat sekä Valintatalot.Triton-pääomarahasto omistaa niin ikään yhteystietoja Suomessa myyvän Fonectan. Bernerin vastuulla on hallituksen viestintäpolitiikka. Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt viime vuosina Fonectalta lausuntoja lakiluonnoksia varten. "

"Voiko hallitusjäsenyys Tritonin omistamassa yhtiössä muodostaa ongelmaksi ministerin työssä tai siinä, kuullaanko Fonectaa jatkossa esimerkiksi lakeja luonnostellessa?
– Tässä vaiheessa, kunnes toisin todistetaan, ei ole esteitä, Berner sanoo."
https://yle.fi/uutiset/3-8288620


En uskonut, että tästä tulisi näin mielenkiintoinen juttu, mutta kappas:

VR:n toimitusjohtaja on nykyisin Rolf Jansson. Hän yleni Mikael Aron lähtiessä VR:ltä. Mihinkö Mikael jatkoi? Tritonin osakkaaksi ja nevonantajaksi. Samalla hän siirtyi Mehiläisen hallituksen puheenjohtajaksi 2016.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikael_Aro

Tritonin nimi on haettu Kreikkalaisesta mytologiasta:
"Triton on saanut ulkomuotonsa mahdollisesti foinikialaisilta kalajumalilta."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Triton_(jumala)

Sivuhuomautuksena: näemmä oli Wikipedian sivulla loppunut tila kesken, kun vertasin Berneristä siellä olevia tietoja alkuperäiseen artikkeliin.

Wikipedia:
"Berner toivoo, että hänet muistettaisiin 20 vuoden päästä siitä, että hän on tehnyt kauaskantoisia rohkeita ratkaisuja, jotka hyödyntävät Suomea laajasti."

HS-artikkelista suoraan:
”Siitä, että olen tehnyt kauaskantoisia rohkeita ratkaisuja, jotka hyödyntävät Suomea laajasti sekä arjen sujuvuudessa ihmisten kannalta että elinkeino­elämän kilpailukyvyn näkökulmasta.”


Liäsksi:
"Berner on sekä Sveitsin että 19. tammikuuta 2015 alkaen myös Suomen kansalainen."
"6. joulukuuta 2014 Berner sai tasavallan presidentin myöntämän Suomen Leijonan komentajamerkki -kunniamerkin"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Anne_Berner


Tuntuuko ollenkaan oudolta, että Berner sai Suomen kansalaisuuden vuoden 2015 alussa, pääsi eduskuntaan ja siitä suoraan liikenne- ja viestintäministeriksi? Onko yllättävää, että Berner on jo ilmoittanut, että ei jatka tämän hallituskauden jälkeen? Onko kuinka outoa, että hän tuo 2 ensimmäisen vuoden aikana esille, että auto- ja junaliikkenne tullaan muuttamaan niin, että yksityiset yritykset pääsevät osingoille? Mikael Aro taas siirtyy VR:n johdosta Tritonin osakkaaksi ja nevonantajaksi, samaan yritykseen siis, johon Berner on kytköksissä verokikkailujen kanssa. Niin ja luonnollisesti Triton myös omistaa Mehiläisen, josta aiemmassa tekstissä jo kirjoiteltiinkin.

Alla kuva Bernerin saamasta kunniamerkistä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Leijonan_ritarikunta

Suomen Leijonan komentajamerkki

Tarkoituksena kenties on kuitenkin tuoda esille, kuinka kauniisti eri yritykset ja tietyt henkilöt on punottavissa yhteen. Ja kuinka vähän poliitikassa on oikeasti tarkoitus lyhentää esimerkiksi leipäjonon pituutta. Enkä ota kantaa siihen miten esimerkiksi julkisen liikenteen tulisi Suomessa toimia. Jotenkin vain pistää silmään, kuinka VR:n toiminta on lähivuosina ollut niin suuren kritiikin kohteena. Melkeinpä välistä tuntuu, että asiakastyytyväisyyttä olisi tarkoituksellisesti yritetty vähentää? Toki siinä olisi se hyöty, että ihmiset ottaisivat helpommin vastaan kilpailun avaamisen yksityisille yrityksille. Eikä varmaankaan haittaisi jos yritystä rahoittaisi pääomarahasto, jonka yksi osakas on entinen VR:n toimitusjohtaja. Tämä taas kerran spekulaationa, aika näyttää.

En osannut päättää, kumpi lopetus sopii paremmin, joten en päättänyt.


"Olette Lastensairaalan tulevan rakennuksen omistavan Kiinteistö Oy Uusi Lastensairaalan hallituksen puheenjohtaja. Kiinteistöosakeyhtiö toimii samassa osoitteessa kuin yrityksenne Vallila Interior. Miksi?

-Voi herranjumala. Oletteko todella tuolla tasolla? Säätiöllä ei ole omaa toimistoa, eikä sillä ole omaa henkilökuntaa. Kaikki hallinto tehdään vapaaehtoistyönä, ja Vallila Interiorin henkilökunta on tehnyt hankkeen puolesta vapaaehtoista työtä kuten moni muukin työyhteisö."
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/anne-berner-on-vasynyt-salaliittoteorioihin/wMjUFWeR


"Berner on ansainnut Juha Sipilän luottamuksen. Ja se on kovaa valuuttaa. ”Sipilä valitsi hallitukseen itsensä näköistä porukkaa”, eräs keskustaveteraani toteaa.

"Helsinkiin rakennettavan lastensairaalan keulakuvana hän on loukkaantunut herkästi toimittajille, jos hankkeesta on uutisoitu kriittiseen sävyyn. Berner itse sanoo olevansa pettynyt median kykyyn toistaa virheellistä tietoa."

"Toisaalta lastensairaalassa ”näkyy kaikki, mikä Annessa on hyvää”, pukee sanoiksi yksi yhteiskunnallinen vaikuttaja."

"Uudenmaan äänikuningatar itse toivoisi tuovansa Suomeen Amerikan mallia: Yhdysvalloissa on tyypillistä hypätä yksityiseltä julkiselle puolelle, jos haluaa edetä mittavasti urallaan."

"Miksi kokoomus ei ollutkaan luonteva vaihtoehto?

– Miksi tämä pitää syöttää minulle väkisin kurkusta alas? Et saa minua käännettyä sellaiseen asentoon, että olisin jotenkin halunnut, hakenut, pohtinut, analysoinut, miettinyt kokoomusta tai mitään muutakaan, hän kiihtyy.

– Juuri tällaisen takia on kova hinta olla tässä.

Viikko haastattelun jälkeen hän kuitenkin täsmentää sanojaan Ylen kysyessä asiasta ja myöntää allekirjoittaneensa kokoomuksen ehdokassopimuksen edellissyksynä. "
https://yle.fi/uutiset/3-8143018


Niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Buddhalaisuus parantamassa maailmaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005829858.html "TIIBETIN hengellinen johtaja Dalai lama on nyt myöntänyt tietäneensä buddhal...