perjantai 4. maaliskuuta 2022

Traumojen käsittelyä 2022

Olen pitänyt strategista vapaata kirjoittelusta nyt jokusen viikon. Koronalla ratsastus on vaihtunut Ukrainan tilanteeseen ja kummastakin kirjoittaminen tuntuu melko turhalta. Korona varmasti opetti monelle kuinka uskottava media on. Jos ei opettanut, niin tämän hetken tilanne on juuri niin kuin uutisissa lukee ja se siitä.



Olen usein kirjottanut pitääkseni mielessä mikä maailman meno oikeasti on ja opettaakseni itselle pitämään silmät auki. Kirjoittaminen toimii myös hyvänä terapiana ja auttaa jäsentelemään ajatuksia. Tässä hetkessä kuitenkin koin, että en halunnut ehkä lisätä kaikkien taakkaa nostamalla esiin yhä enemmän epäkohtia. Maailmassa kuitenkin tulee vastaan sitä, mitä sieltä etsii ja ajatuksilla ja toimilla luodaan omaa todellisuutta. Kokeillaan siis näyttää jokin konkreettinen hyvä asia, johon keskittyä. TRE-nimiset(Trauma Release Exercise) harjoitteet, joiden tarkoitus on poistaa kropasta trauma/patoumat. Nämä ovat siis kropassa jumissa olevaa energiaa/tunteita, jonka on tarkoitus poistua sieltä, kun annat kropalle mahdollisuuden poistaa ne.

Tee harjoitus --> kroppa yrittää alkaa tärisemään --> anna sen täristä --> done.


Normaalitilanteessa ihmiset siis poistaisivat stressin/trauman kropasta tärisemällä, mutta meidän kulttuurissa aikuiset ei sitä saa tehdä. Näin ollen tärinä suljetaan ja niin suljetaan myös tunteet ja pelot. Usein esimerkkinä annetaan lapset, joita ei ole opetettu peittämään tärinää tai esim koira ukkosella/ jänis päästyään kettua pakoon. Kaikki nämä tärisevät luonnostaan stressin jälkeen ja kroppa saa näin "ravisteltua" sen energian pois. Ei jää muistijälkeä, joka muovautuu traumaksi ja aiheuttaa jatkossa muita ongelmia.

 



Tuntui jossain määrin kohtalon määräämältä, että törmäsin näihin liikkeisiin juuri tänä vuonna, kun maailma alkaa sekoamaan (tai kenties kiinnitin siihen vasta tänä vuonna huomiota). Olen kuitenkin monta vuotta tutkinut ihmistä kokonaisuutena, niin fyysisenä, psyykkisenä kuin kosmisenakin. Jotenkin on pitkään kiinnostanut yhteys esim kropan, astrologian, liikunnan ja vaikka meditaation välillä. Entä mitä on shakrat, miksi stressi sattuu jollain selkään ja toisella menee unet? 2022 alkuvuonna ollaan tilanteessa, jossa järkyttävä määrä ihmisiä heräilee maailman kusetukseen ja ihmettelee mikä on totta. Vielä suurempi osaa on liimautunut puhelimeen ja imee pelkoa minkä kerkeää, samalla ihmetellen ahdistusta. Viinakaan ei tunnu auttavan!



Itsessään en usko, että kyseinen harjoitus on kaikille se paras mahdollinen, mutta varmasti auttaa jos elämä ahdistaa. Itse kokeilin harjoitteita ja koen, että se voisi toimia monelle hyvänä siltana kroppa-->varjo/alitajunta-->tietoisuus-akselissa. Kun kroppa tekee puolestasi parantamisen, jota lääkitys ja lääkärit eivät ole onnistuneet tekemään. Mitä muuta kropassa on piilossa tai mitä sinulta halutaan piilottaa? (Doctors hate him, see why!) Jos tärinä oikeasti poistaa energiaa kropasta ja auttaa sitä kautta, niin voisivatko esim shakrat pitää paikkansa? Akupunktiohan hyväksytään jo, vaikka sehän on ihan huuhaata! Jos shakrat pitää paikkkansa, niin mitä on ley-linjat tai astrologia? Pelottavia polkuja aukeaa taas maailmaan, keskity Ukrainaan.

Erään teorian mukaan näitä ongelmia kun patoutuu riittävästi, alkaa kroppa luomaan suojausta ympärilleen. Se ei kestä lisää, eikä uskalla (saa?) kokea noita tunteita vapaasti. Sille ei anneta mahdollisuutta käsitellä niitä, joten se rakentaa suojan itselleen, puhutaan kropan panssarista/suojasta (body armoring). Paljonkas suomessa oli ylipainoisia? Oliko kuntosalilla käyminen ja steroidien käyttäminen uusi normi? Aiemmin lapsena kiusatut halusivat steroideilla tehdä itsestään supermiehen ja käsitellä traumansa sitä kautta. Nyt kaikki hakevat tuota samaa apuvälinettä.



Jännä miettiä mitä kaikkea ihmisten kroppaan jää piiloon, jos uskotaan, että käsittelemättömät tunteet lokeroidaan sinne. Meillä oli jo valmiiksi sairas yhteiskunta, joka rokotettiin kokeena. Tähän päälle pelotellaan sodalla ja inflaatiolla, jolle ei tule loppua. Kaikki muuten hienosti suunniteltuja pelkoja, koska mihinkään näihin ei sinulle anneta kunnon keinoja selättää niitä. Ainut mitä voit tehdä on eristäytyä ja pelätä! Äläpä kuitenkaan tee sitä ja kokeile hoitaa itsesi kuntoon. Alla linkki Ylen uutiseen aiheesta, Youtubestakin löytyy tietoa ihan hakemalla TRE, jopa suomeksi näyttää jotain löytyvän.

Pelko pelottavasta huuhaasta ja käärmemeyrkkytieteestä helpottuu Ylen uutisen avulla:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/18/tarina-valtasi-kehoni-minuuteissa-vaikka-mieleni-pisti-vastaan

Huom! En myy kyseistä hommaa saati mainosta, jos kiinnostaa niin kannattaa kokeilla varovasti ja sitten miettiä jatkoa. Tärkeintä on löytää itselle sopiva keino käsitellä tunteet ja ongelmat. Huuda, juokse, piirrä, venyttele, juttele, kirjoita, tee mistä nautit. Kokeile kaikkea, jos et osaa päättää. Itselle esim Chi Gong ei toiminut, mutta monelle se on varmasti todella hyvä vaihtoehto.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...