tiistai 11. toukokuuta 2021

Piilossa näkyvillä

Esoteriset viittaukset ovat välillä piilotettuna niin näkyville, että tuntuu jälkikäteen oudolta miten tuo aiemmin on mennyt ohi. Niin toimii hienosti piilotettu viesti, jonka on tarkoitus näkyä vain henkilöille, joilla on "silmät nähdä ja korvat kuulla".

Aiemmasta kirjoittelusta numeron 23 suhteen tuli mieleen pari huomiota lähiajoilta.

Maan pyörimis­akselin kuviteltu jatke piirtää noin 25 700 vuodessa taivaanpallolle tässä sinisellä merkityn ympyrän, jonka keski­pisteenä on ekliptinen pohjoisnapa (sininen E) ja säde noin 23,4°, mikä kulma tunnetaan ekliptikan kaltevuutena. Wiki

Jos käytetään oletuksena, että viittaus esimerkiksi elokuvassa kohdistuu juuri tähän lukuun, niin se voidaan esittää myös muodossa 47 (2*23,4=46,8 pyöristettynä 47).

 

Säde 23,4 astetta - halkaisija 46,8 astetta



Netflixissä oli ainakin hetki sitten suosituimpien ohjelmien joukossa "Behind her eyes". En viitsi pilata sarjaa niiltä, joita se voisi kiinnostaa, joten aiheesta ei spoilereita. Ohjelmaan on sisällytetty pieniä pääsiäismunia (kuten mielestäni useammassakin Netflixin sarjassa). 




Aiheen kannalta oleellisin lisä kuitenkin on sarjan päähahmon huoneiston numero 47. 

 


Kaikki varmasti muistavat koulusta, kuinka täysi ympyrä on 360 astetta? Jos tästä poistetaan yllä mainittu 47 astetta, saadaan 313.


Aku Ankan munintapäivä, 13. maaliskuuta, näkyy myös Akun auton rekisterinumerossa. Amerikkalaiseen tyyliin 13. maaliskuuta kirjoitetaan 3/13 eli ensin kuukausi ja sitten päivämäärä. Wiki

Jotenkin koen tämän lähes suorana keskisormena normikansalle. Olet osa tietämätöntä proletaaria, olet Aku joka ei tiedä mihin 313 liittyy. Mutta samalla arvostan sitä, tehdään selväksi että hei tämä tieto on tietäjille ja muut jatkavat margariinitehtaalla.



313 on maaliskuuta, ei muuta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...