perjantai 26. helmikuuta 2021

Tuhottu Tarot

 Osa lukijoista on varmaankin kuullut pelistä nimeltä Cyberpunk 2077.

Peli sijoittuu avoimeen pelimaailmaan kuvitteelliseen Night Cityn kaupunkiin. Pelissä on hahmonluontivaiheessa mahdollista valita omalle hahmolle taustatarinoita, jotka vaikuttavat pelin tarinan alkuasetelmiin ja yksityiskohtiin. Pelin tarinassa on BrainDance-ominaisuus, joka mahdollistaa ihmisten muistojen tutkimisen. Tämän avulla voi kelata ja selata tapahtumia sekä saada selville niiden yksityiskohtia.Wiki

Pelillä on jossain määrin surullinen syntytarina sillä sen rakentaminen on kestänyt vuosia, pelin julkaisua on pitkitetty useaan otteeseen ja se jouduttiin vetämään markkinoilta pois. Puhumattakaan siitä, että pelin lähdekoodi varastettin ja sitä oltiin myymässä ja/tai julkaisemassa luvattomasti. En osaa sen tarkemmin sanoa onko kaikki ollut vain erilaista markkinointia vai olisiko tässä ollut vihjeitä jättää peli julkaisematta. 

En kyseistä peliä ole koskaan pelannut, mutta kiinnostuin siihen sisällytetystä korttipakasta. Peliin on ympätty mukaan melkoisen perversoitunut tai sairas versio Tarotin Major Arcanasta. 

 


Ihan jo ajatuksen tasolla jokainen uusi Tarot-pakka on mielestäni aina tutkimisen arvoinen. Onko tässä jotain oppimista vai pelleileekö joku? Voiko korteissa olla alitajuisesti sinne upotettuna jotain hienoa, jota ei itse ole tullut ajatelleeksi/huomanneeksi. Onko tämä pakka esimerkki siitä missä olemme, mihin olemme menossa, varoitus tai uhkaus?

Tämän kyseinen pakka sopii todella hyvin vertaillessa Korona-totuuden jälkeistä aikaa. Tärkeimpinä teemoina kenties täydellinen luonnon puute ja maskin käyttö. Luonnon puute siltä kantilta, että Suomessakin kaikkia pyritään telkeämään kotiin ja mahdollisimman pienelle alueelle. Suuri osa suomalaisista asuu kaupunkialueilla, joten väkisinkin tämä johtaa jumiutumiseen urbaaniin vankilaan. Osalle siinä on ollutkin liikaa ja mökkejä on viime vuonna myyty ennätysmäärä ja puistoissa on ollut ruuhkaa. Eli tässäkin rajojen pakottamisessa on ollut positiivinen puoli, osa ihmisistä on löytänyt luontoon kenties ensimmäistä kertaa aikuisiällä. Cyberpunk-pakasta luonto on poistettu ja/tai esitetty kuolleena. Sen on korvannut teknologia. 

Erillisenä on ehkä huomautettava, että tämä luonto on poistettu hahmojen ympäriltä, mutta myös heistä itsestään. Onko tässä ajatuksena, että luonto on poistettu henkilöistä, joka johtaa sen tuhoamiseen myös heidän ympäriltään? Uskon, että tässä viitataan juuri siihen. Polku jota nyt saatavilla olevat mRNA-rokotteet kenties pohjustavat. 


Luonto poistettu ja Anubis kuolemaisillaan

Maski on tehnyt paluun orjuuden symbolina ja kaikille on selvää sen liitos koronaan. Maskien teho "tajuttiin" vasta 6kk koronan havaitsemisen jälkeen, joten siitä voi jo vetää johtopäätöksensä sen toimivuudesta ja syistä sen käyttöön. EES-kirjoituksesta voi jatkaa taudin vaarallisuuden puintia, jos kiinnostaa.


3 maskia on tehokkaampi kuin 1 maski?



Luonto poistettu ja maski asetettu.

Loputkin kortit löytyvät täältä ja video aiheesta täältä. Kortit toki sisätävät paljon enemmän, kuin mitä tässä kirjoituksessa on avattu, mutta yhtä pakkaa ei ihan yhdellä kirjoituksella käsitellä.

1 kommentti:

  1. Päivitetty EES:n linkki tämän muutoksen vuoksi: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2021/02/oikaisu.html

    VastaaPoista

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...