tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kun Jumala katsoo muualle

Huom: Artikkeli on hieman masentava ja elämänhalua vievä. Ei varmaankaan kannata lukea.
Katolisen poikakuoron jäseniä hakattiin ja raiskattiin vuosikymmeniä – uhreja on ainakin 547


Tutkimusaineiston läpikäyminen jäi vähäiseksi huonon saksan taidon vuoksi, mutta luotetaan kahteen Ylen journalistiin.Katolinen poikakuoro

Aiempi artikkeli samasta aiheesta ennen tutkimuksen valmistumista:
https://yle.fi/uutiset/3-8581727

Tutkimuksen jälkeinen artikkeli:
https://yle.fi/uutiset/3-9729061

"Tunnetun saksalaisen katolisen poikakuoron jäsenten hyväksikäyttö perustui tuoreen selvityksen mukaan järjestelmälliseen väkivaltaan. Vuosikymmeniä kestänyttä hyväksikäyttöä tutkinut asianajaja Ulrich Weber arvioi, että uhreja on ainakin 547.Baijerilaisen Regensburgin kaupungin katolisen tuomiokirkon tuhat vuotta toimineen Domspatzen-kuoron hyväksikäyttö alkoi paljastua vuonna 2010. Uhrit kuvailivat vuosiaan poikakuorossa elämänsä kauheimmaksi ajaksi, jota leimasivat pelko, väkivalta ja toivottomuus. Weberin julkistaman tutkimusaineiston mukaan vuodesta 1945 alkaen 500 poikaa joutui fyysisen väkivallan uhreiksi, ja 67 kärsi seksuaalisesta väkivallasta."
https://yle.fi/uutiset/3-9729061


Toivon sydämeni pohjasta, ettei tämä hyväksikäyttö ole jatkunut pidempään tuomiokirkon 1000-vuotisen olemassaolon aikana.

Toisesta artikkelista:
"Kuoroon lapsena kuulunut kapellimestari ja säveltäjä Frank Wittenbrink kertoi vuonna 2010, että poikien rankaiseminen oli systemaattista, sadistista ja seksuaalistaHän sanoi pitävänsä käsittämättömänä, ettei Ratzinger muka tiennyt rehtorin noutavan poikia makuusaleista asuntoonsa."
https://yle.fi/uutiset/3-8581727

"Väkivalta oli päivittäistä ja usein raakaa. Entiset kuorolaiset ovat kertoneet raiskauksien lisäksi myös rajusta hakkaamisesta ja nälkiinnyttämisestä kuoron sisäoppilaitoksessa."

"Kuoroa johti vuosina 1964–1994 paavi Benedictusin veli Georg Ratzinger, joka Weberin tutkimusraportin mukaan sulki silmänsä väkivallalta eikä puuttunut siihen.Weberin mukaan ei ole kuitenkaan todisteita, että Ratzinger olisi tiennyt poikiin kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta. 93-vuotias Ratzinger on sanonut, ettei kukaan esittänyt hänelle tuolloin syytöksiä hyväksikäytöstä."
https://yle.fi/uutiset/3-9729061

Outoa, ettei kukaan esittänyt syytöksiä, eikä päivittäinen ja raaka väkivalta  näkynyt alaikäisistä pojista päälle päin. Eikä myöskään systemaattinen, sadistinen ja seksuaalinen rankaiseminen.


"Lisäksi kirkkoa on kehotettu maksamaan uhreille korvauksia. Regensburgin hiippakunta tarjoutui helmikuussa korvaamaan 2 500 euroa kullekin uhrille. "
https://yle.fi/uutiset/3-8581727

"Useimmat syyllisiksi epäillyistä välttynevät rangaistuksilta, koska tapaukset ovat vanhentuneet. Regensburgin hiippakunta on tarjoutunut maksamaan uhreille 5 000–20 000 euroa korvauksia."
https://yle.fi/uutiset/3-9729061


Ei voi muuta kuin arvostaa tälläistä rauhanoksan tarjoamista hiippakunnan puolesta. Kehotuksen jälkeen suostuivat jopa 2 500 euroa korvaamaan läpi elämän kestävistä traumoista. Uhriluvun suuren kasvun myötä summa on näemmä 2-8-kertaistunut.

En viitsi ottaa juurikaan kantaa tähän asiaan, jokainen tehköön omat johtopäätöksensä. Mutta jottei kukaan epäili minua uskontovastaiseksi, niin Paavin veljen tilanteeseen liittyen alla pari esimerkkiä kotoisesta Suomesta. Tilanne on saattanut vain olla niin sekava, että on vaikea sanoa tiesikö totuuden:

Matti Vanhanen
"En ollut tietoinen vaalirahoista." (Vaalirahakohun yhteydessä)

Anneli Jäätteenmäki
"Puhun niin totta kuin osaan" (Irakgaten yhdeydessä)

Alexander Stubb
"Hallintarekisteriä kannattaa 90% asiantuntijoista."
"Sain luvut päästäni" (totuus oli 10%)


Mielenkiintoisena lisänä noin numerologian ja tarotin kautta 547 uhria = 5+4+7 = 16

The Tower

Kortti kuvaa tarotissa muun muassa: tuhoa, katastrofia, paljastusta, ilmestystä. Tosiaan en tiedä tutkimuksen taustoja, enkä osaa saksaa, joten en osaa arvioida onko tuo sattumaa vai tahallista.


1 kommentti:

Buddhalaisuus parantamassa maailmaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005829858.html "TIIBETIN hengellinen johtaja Dalai lama on nyt myöntänyt tietäneensä buddhal...