tiistai 9. elokuuta 2022

330 Megawattia ja 8.8

 Viime vuoden lopulla kirjoittelin Olkiluoto 3:n käynnistyksestä, joka sattumoisin tapahtui vuoden lyhyimpänä päivänä kello 3.22.


 Uutisessa sanottiin sähköntuotannon alkavan täydellä teholla kesäkuussa, veikkaan juhannuksen aikaa noin 22.6. Ei mitenkään symbolista, että tämä reaktori herää kuolleista talvipäivänä ja on noussut täyteen loistoonsa kesäkuussa.

Myönnän tappioni ja arvio sähköntuotannon täysmittaisesta tuotannosta 22.6 meni pieleen. Siellä taisi tosin olla jotain häikkää ja kovasta yrityksestä huolimatta täyteen kapasiteettiin ei vieläkään olla päästy. Pahasti ei arvio kuitenkaan heittänyt numerologisesti katsottuna, sillä valitsivat uudelleenkäynnistyspäiväksi minkäs muunkaan kuin ns.porttipäivän 8.8. Eilistä kutsutaan leijonan porttipäiväksi, sillä ollaan Leijonan tähtimerkissä ja tuplanumerossa. Numero kahdeksan kuvaa yleisesti aurinkoa (kuun ollessa 7) ja löytyypä se Tarotistakin Leijonan merkkinä.

Itsellekin oli unohtunut, että kortissa naisen pään päällä on vielä taikurilta tuttu 8 sivuttain, niin ne vaan asiat tuntuu vahingossa kasautuvan.

Hesarin uutisessa oli muutenkin pari mielenkiintoista yksityiskohtaa.

Mikä on 33?

Syys- ja talvipäivän seisaukset?

Mielenkiinnolla jään odottamaan tuleeko hyvät uutiset syys- ja talvipäivän seisauksille ja mille kellonajalle. Toivottavasti ei kumpaankaan tule mitään katkoa tai häiriötä, siitä vasta saisikin kivan kirjoituksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...