perjantai 23. huhtikuuta 2021

THL:n Salminen lääkärin potkuista: "Vaarallista!"

 Aamulehti onnistuu alleviivaamaan omaa puolueettomuuttaan täysin neutraalilla uutisella.


Uutinen on toiseksi suosituin, eli selkeästi kiiinnostaa kansaa. Näen tämän positiivisena, sillä selkeästi joudutaan tappelemaan kunnolla vastaan. On valittu erikseen noin vahva verbi kuin valehtelee sen sijaan, että "levittää valetta" tai "muuttelee totuutta" tai "ei usko isä aurinkoisen koronalinjaa". Tämän päälle on haettu otsikkoon THL:n ihmelapsi Salminen, joka ilmeisesti on lopullinen totuuden ääni. Kokeilin itse samaa klikkien toivossa.

Suurelle osallehan tämä vahvistaa omaa harhaa Koronan vaarallisuudesta ja siitä, miten joku on langennut Marinin totuudesta. Nyt pitää suojella lapsia tälläisiltä valheilta! Vihapuhelakeja tulee tiukentaa! Onneksi sentään kyseisen lääkärin puhe lopetettiin pikaiseen poliisien toimesta! Löytyy tästä videosta minuutin jälkeen.

Onneksi vastapainona tälläiset uutiset toimivat herätyksenä niille, jotka osaavat miettiä miksi tämä sanavalinta tuli ottaa otsikkoon? Tai miksi pitää nostaa tämä lääkäri jalustalle ja kertoa hänen nimi julkisesti ja lynkata, jos kerran hänet on jo potkittu töistä? Tai mihin tässä Salmisen kommentteja tarvitaan? Ei kai jokaisen hoitajan potkuistakaan tehdä uutista? Voidaan siis seurata asiaa mielenkiinnolla ja iloita siitä, että myös terveydenhuollon puolelta nousee henkilöitä omalla nimellään esiin.

Lopuksi voidaan taas kerran innostua median riippumattomuudesta, kun vertaa aamulehden ja hesarin etusivuja. Ettei kenellekään jää selväksi, että tässä toimitaan saman omistajan (Sanoma Media Finland) raamien mukaan. Väri ja uutiset ovat sentään eriävät.


https://www.aamulehti.fi/



https://www.hs.fi/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Väärinymmärretty logo

Yleisurheilun MM-kisat ovat käynnissä ja kuvaan kuuluu luonnollisesti kisakohtainen logo. Näin kyseisen logon ihan väärin! Luulin katsovani ...